Valokuituhankkeen tilannepäivitys

Hyviä uutisia! 

Vestran vesiosuuskunnan hallitus on päättänyt, että toimitamme tilaajille sellaiset valokuidun päätelaiteitteet, joissa  on sisäänrakennettu langaton tukiasema. Tämä siis tarkoittaa käytännössä, että jokaiselle valonkuitu-tilaajalle tulee ”täydellinen paketti”, sisältäen langattoman sisäverkon sekä 4 kpl gigabitin LAN-portteja.
Laite ei aiheuta mitään lisäkustannuksia.

Ei tarvitse siis vanhojen 4G-modeemien yms. kanssa taistella, jotka kenties eivät olisikaan täysin yhteensopivia. Toki jos on erillinen WiFi-ratkaisu jo käytössä, niin päätelaitteen WiFi moduulia ei tarvitse ottaa käyttöön.
Tässä lisätietoa laitteesta:

Inteno EG400 kuitumodeemi -etupuoli
Inteno EG400 kuitumodeemi – liittinnät


Verkkokauppa.com:n suomenkieliset sivut: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/60842/khgms/Inteno-EG400-AC-Dual-band-kuitumodeemi
Valmistajan englanninkieliset sivut: https://www.intenogroup.com/products/gateways/eg400/
Yleinen kytkemistapa on se, että ulkoseinään asennetaan jatkoskotelo, mistä viedään sisäkaapeli seinästä läpi. Päätelaite asennetaan mahdollisesti suoraan seinän toiselle puolelle.

Seinän läpivienti
Asennus sisätiloissa


Päätelaite tarvitsee sähköä, joten kannattaa varmistaa, että läheltä löytyy pistorasia. Jossain kiinteistöissä päätelaite halutaan kenties sijoittaa tekniseen tilaan. Sekin onnistuu, mutta toki langattoman verkon kattavuus saattaa kärsiä. Sisäverkon kuuluvuuden parantamiseen löytyy erilaisia ratkaisua (signaalivahvistimia, WiFi-toistimia, WiFi-mesh, jne.).
VVOK voi tarvittaessa neuvoa, mutta sisäverkko sinänsä ei kuulu enää VVOKin vastuualueelle.
Lopullisen läpiviennin ja päätelaitteen sijainnin voi sopiva urakoitsijan CorleFI:n kanssa kun he ovat valmiita kytkemään kuidun kiinteistöön. Verkon käyttöönotto on helppo. Laitteen takana on tarra, mistä löytyy langattoman tukiaseman nimi ja salasana. Käyttöliittymän kautta voi tarvittaessa vaihtaa salasanaa ja muitakin asetuksia.

Näillä näkymillä verkko päästään ottamaan käyttöön joulukuun 2020 – tammikuun 2021 aikana. Taitokaivu aloittaa auraustyöt lokakuun aikana.

Vesiosuuskunta toimittaa tulevat valokuitusopimukset tilaajille marraskuussa.

Mikäli ette vielä ole tilannut valokuitua, on edelleen mahdollista liittyä mukaan. Liittymishinta on 1500 € Vesiosuuskunnan jäsenille ja 2100 € muille, ja on voimassa lokakuun loppuun saakka. Nyt jos koskaan kannattaa liittyä mukaan hankkeeseen!

Mukavaa syksyn jatkoa!

Ystävällisin terveisin,
Vestran Vesiosuuskunnan hallitus


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *